Υλικά
1 κιλό φλούδες νεράτζι
1 1/2 κιλό ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα – ένα τα νεράντζια και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Τα χαράζουμε σε 5 κομμάτια.
Παίρνουμε οδοντογλυφίδες και τα τυλίγουμε σε καρουλάκια.
Τα ξεπικρίζουμε βράζοντας τα 3 φορές και τα στραγγίζουμε ρίχνοντάς τα σε κρύο νερό.
Στη συνέχεια τα στύβουμε ελαφρώς με το χέρι μας.
Ταυτόχρονα έχουμε βράσει το νερό με τη ζάχαρη για 10-15 λεπτά.
Ξαφρίζουμε γιατί διαφορετικά το γλυκό μας θα ζαχαρώσει γρήγορα.
Προς το τέλος ρίχνουμε μέσα τα μισά νεραντζάκια, τη γλυκόζη αφού πρώτα την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.
Τα αφήνουμε να δέσουν και αποθηκεύουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα. Όταν λέμε δέσουν εννοούμε το σιρόπι να κυλάει στάλα -στάλα από το κουταλάκι μας.
Πηγή: sidagi.gr