Υλικά
1 κιλό αμυγδαλόψιχα
1 κιλό ζάχαρη
2 κ. σ. ανθόνερο πορτοκαλιάς
2 κ. σ. ξύσμα από φλούδα μανταρινιού ή
1 ποτήρι (265 ml) νερό
άχνη για το πασπάλισμα
Παρασκευή
Ζεματάμε την αμυγδαλόψιχα σε καυτό νερό και την ξεφλουδίζουμε, την ξεπλένουμε καλά και την αφήνουμε να στεγνώσει πάνω σε μια καθαρή πετσέτα.
Όταν στεγνώσει πολύ καλά, την αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι που να γίνει σαν σκόνη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το ανθόνερο κι όταν ζεσταθούν ελαφρά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα και το ξύσμα των εσπεριδοειδών που επιλέξαμε και ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας το συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να δούμε πως ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά. Βάζουμε λίγο ανθόνερο σε μια λεκανίτσα, βουτάμε τα χέρια μας και παίρνουμε μικρές ποσότητες από την αμυγδαλόπαστα και πλάθουμε μπαλάκια, στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου και όταν σωθεί όλη η αμυγδαλόπαστα τα πασπαλίζουμε με την άχνη, κοσκινίζοντας την από πάνω.
Σημ. Για να μην σκληρύνουν τα αμυγδαλωτά τα φυλάμε σε χαρτονένιο κουτί, ακουμπισμένα πάντα σε αντικολλητικό χαρτί.
Πηγή: athinorama.gr – Θ.Τ.