ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα νηστίσιμα των 250 γρ. (μιράντα ή πτι μπερ)
200 γρ. κουβερτούρα
3 κ.σ. μαργαρίνη
1 φλιτζάνια τσαγιού νερό ζεστό
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
λικέρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε την κουβερτούρα την οποία την έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη, τις 3 κουταλιές μαργαρίνη και ανακατεύουμε συνεχώς για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη άχνη.
Αφού γίνει το μίγμα μας λείο, κατεβάζουμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτουμε λίγο λικέρ.
Στη συνέχεια θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και κρατάμε σε ένα μπολάκι τριμμένα μπισκότα για την επάλειψη των γλυκών.
Κατόπιν βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα και προσθέτουμε το σοκολατένιο μίγμα.
Ανακατεύουμε το μίγμα και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Αφού περάσει η μισή ώρα βγάζουμε το μίγμα μας από το ψυγείο και ξεκινάμε να πλάθουμε μπαλάκια μικρά τα οποία τα κυλάμε στη συνέχεια στο μπολάκι που έχουμε κρατήσει με τα τριμμένα μπισκότα.
Πηγή: trome.gr