Υλικά:
3 κούπες αλεύρι
χυμό πορτοκάλι ή νερό όσο πάρει (περίπου 1 1/2 κούπα)
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό σόδα
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ κανέλα σκόνη
1/3 κ.γ γαρύφαλλό σκόνη
1 κούπα γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα σταφίδες (μουλιασμένες σε νερό ή κονιάκ)
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
Πώς να το φτιάξουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε την σόδα και το μπέικιν.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε με το μίξερ .
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα (λαδωμένη και αλευρωμένη) και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα (ανάλογα με το φούρνο της κουζίνας μας).
Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή το στολίζουμε με λωρίδες από γλυκό πορτοκάλι.
tips για τους φανατικούς της νηστείας:
Μπορούμε να ψήσουμε το κέικ σε φόρμα σιλικόνης, την οποία δεν χρειάζεται να αλείψουμε με λάδι..ή να ψεκάσουμε με τα ειδικά σπρέι λαδιού για ψήσιμο.
Πηγή: bookitsa.gr