Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοκολατένιες φέτες πορτοκαλιού

14/03/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι στη λαδόκολλα με σκόρδο, μέλι και βαλσάμικο!
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά
για το καραμέλωμα:

4 πορτοκάλια
300 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό

για την επικάλυψη:

100 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια.

Τα βουτάμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τα αφήνουμε για 1 ώρα ή και παραπάνω, να ξεπικρίσουν.

Χύνουμε το νερό και κόβουμε τα πορτοκάλια σε όσο το δυνατόν πιο ισόπαχες φετούλες.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν και τις χοντρές ίνες γιατί πικρίζουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει.

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.

Όταν γίνει το σιρόπι, βουτάμε με προσοχή τα πορτοκάλια.

Τα ανακατεύουμε μια γύρα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στο ζουμί για 15′.

Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τα πορτοκάλια στο σιρόπι, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους.

Επαναλαμβάνουμε την όλη διαδικασία ζέσταμα-κρύωμα άλλη 1 με 2 φορές, μέχρι να κρυσταλλώσουν καλά τα πορτοκάλια με το σιρόπι και να γυαλίζουν!

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα μέχρι να στεγνώσουν. Αφού στάξει το πολύ σιρόπι και σταθεροποιηθούν, μεταφέρουμε τα καραμελωμένα πορτοκάλια σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 100°C για 45′-55′, μέχρι να στεγνώσουν καλά.

Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά κι άμεσα βουτάμε τα καραμελωμένα πορτοκάλια μέχρι τη μέση.

Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Τα μεταφέρουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε για μερικές ώρες να κρυώσουν καλά.

Πηγή: infokids.gr

 

Previous Post

Μπακλαβάς νηστίσιμος με λάδι

Next Post

Παραδοσιακή μπουγάδα με τον άθο (στάχτη)…Βίντεο

Next Post
Παραδοσιακή μπουγάδα με τον άθο (στάχτη)…Βίντεο

Παραδοσιακή μπουγάδα με τον άθο (στάχτη)…Βίντεο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ