Υλικά
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 ματσάκια μάραθο (ψιλοκομμένα)
150γρ. καλαμπόκι (βρασμένο)
2 μικρές ντομάτες (χωρίς φλούδα,
ψιλοκομμένες)
1κ.γ. δυόσμο
100γρ. φέτα
100γρ. γραβιέρα
2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
3κ.σ. ούζο
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
λίγο νερό
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Bήμα 1: Ετοιμάστε τους μαραθοκεφτέδες. Βάλτε σε ένα μπολ τον
μάραθο, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τις ντομάτες, το δυόσμο, τα τυριά,
τα αυγά, το ούζο, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατέψτε. Στη συνέχεια
προσθέστε λίγο νερό σιγά-σιγά, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Κρατήστε τον χυλό στην άκρη.
Bήμα 2: Ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να είναι καυτό. Βάζετε κουταλιές
από το χυλό μέσα στο καυτό λάδι, κατεβάστε την φωτιά και αφήστε να
τηγανιστούν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Bήμα 3: Βγάζετε από το τηγάνι τους μαραθοκεφτέδες και αφήστε
τους σε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Bήμα 4: Σερβίρετε τους μαραθοκεφτέδες ζεστούς ή κρύους
Πηγή: kritesonline.gr