Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αγκινάρες με σουπιές και μάραθο

09/03/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι γιουβέτσι
1
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

8 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες, σε τετράγωνα κομμάτια

1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

2 μαραθόριζες, σε φέτες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 καρότα, σε ροδέλες

1 φλιτζάνι κρασί λευκό

χυμό από 2-3 λεμόνια

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, ξυσμένο

1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις σουπιές και σοτάρετε για λίγο ακόμα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.
Προσθέτετε τότε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, αφού κάψει, ρίχνετε τις μαραθόριζες, τις καρδιές της αγκινάρας, τα κοτσάνια τους, το τζίντζερ και τα καρότα. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον περισσότερο μάραθο. Συμπληρώνετε στην κατσαρόλα χυμό από ενάμισι λεμόνι και νεράκι να σκεπάσει το φαγητό. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτούν καλά οι σουπιές και τα λαχανικά. Αν χρειαστεί, ενδιάμεσα συμπληρώνετε νερό κι επιπλέον χυμό λεμονιού, σύμφωνα με τη γεύση σας.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με μπόλικο ζουμάκι στην κατσαρόλα το οποίο δένετε με το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό. Δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό να πήξει η σάλτσα και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα μετά από 15 λεπτά τουλάχιστον, πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοκομμένο μάραθο.
Πηγή: olivemagazine.gr – Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου – Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης – Food styling: Αντωνία Κατή

Previous Post

Χταπόδι γιουβέτσι

Next Post

Καλαμαράκια με σπανάκι

Next Post
Χταπόδι γιουβέτσι

Καλαμαράκια με σπανάκι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ