Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι

05/03/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μελιτζάνες με ξινόχοντρο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για λουκουμάδες

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20γρ. μαγιά νωπή

120ml νερό χλιαρό

120ml γάλα χλιαρό

1 πρέζα αλάτι

25ml σιρόπι αγαύης

15γρ. βούτυρο αγελαδινό

κρόκο από 1 αβγό

αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

μέλι

καβουρδισμένο σουσάμι

κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία

Σε ένα σκεύος ανακατεύετε το χλιαρό γάλα και νερό με το το βούτυρο και τη μαγιά, τρίβοντάς τη με το χέρι να λιώσει και να διαλυθεί.
Προσθέτετε το σιρόπι αγαύης, το αλάτι, τον κρόκο του αβγού και τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πάρετε έναν ομοιόμορφο χυλό. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Bάζετε μπόλικο αραβοσιτέλαιο (τουλάχιστον 3 δάχτυλα ύψος) σε μικρή κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά να κάψει. Κόβετε του λουκουμάδες με το χέρι και τη βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού και τους τηγανίζετε στο καυτό σπορέλαιο.
Όταν ροδοκοκκινίσουν, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε για 2 λεπτά σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Στη συνέχεια τους μοιράζετε σε πιάτα, τους περιχύνετε με μέλι και τους πασπαλίζετε με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα. Σερβίρετε αμέσως!
Tips

*          Αν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε τους λουκουμάδες με πραλίνα ή λιωμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.

*          Η χρήση του κρόκου είναι προαιρετική, όμως βοηθάει τη ζύμη να δέσει και είναι πιο σταθερή όταν κόβετε τους λουκουμάδες.

*          Για τέλειο αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιείσετε αλεύρι 55% ή μισή ποσότητα αλεύρι ζαχαροπλαστικής και μισή ποσότητα αλεύρι σκληρό. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά αλεύρια, άλλα πιο δυνατά άλλα πιο ελαφριά, άρα ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι ανάλογα την επιλογή που έχετε κάνει

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Γιουβέτσι με γαρίδες

Next Post

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

Next Post
Μελιτζάνες με ξινόχοντρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ