Υλικά:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρεσκος δυόσμος
1 πακέτο σφολιατάκια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνετε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά.
Εν συνεχεία, προσθέτετε τον μάραθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
Βγάζετε τα σφολιατάκια από της συσκευασία τους και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν.
Παίρνετε τα σφολιατάκια και στο κάθε ένα βάζετε μια κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο της σφολιάτας, διπλώνετε τη ζύμη και πιέζετε τις άκρες να κλείσουν.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σφολιατάκια και την υπόλοιπη γέμιση μέχρι να τελειώσει.
Σε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις κάψει καλά, τηγανίζετε τα πιτάκια λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα μαραθοπιτάκια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε από το επιπλέον ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας.
Πηγή: infokids.gr