Υλικά
4 φύλλα για πίτες χονδρά
250 γρ. μυζήθρα
150 γρ. φέτα
4 αυγά μεσαία
1 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Σε ένα μεγάλο πιάτο λιώνουμε με το πιρούνι τη φέτα και προθέτουμε τη τριμμένη μυζήθρα. Σε ένα μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τα αυγά και την κρέμα και κατόπιν ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα βουτυρωμένο σκεύος στρώνουμε τα δύο φύλλα, βουτυρώνοντας ανάμεσά τους. Περιχύνουμε τη γέμιση τυριών και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα βουτυρώνοντας ανάμεσα. Γυρίζoυμε τα φύλλα μέσα και γύρω από το σκεύος, χαράζουμε την πίτα, και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε την πίτα μας στο φούρνο μέχρι να ροδίσει πάνω και κάτω το φύλλο.
Πηγή: mamapeinao.gr – Φωτογραφία: Τάσος Αντωνίου, twentyseven.gr