Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες με λίγο λίπος (ή λαιμού ή παντσέτες)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 – 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά της σούπας πράσινο ή μαύρο πιπέρι σε κόκκους
αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι ή δενδρολίβανο ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με σχετικά ψηλά τοιχώματα ή κατσαρόλα και ροδίζετε τις μπριζόλες κι απ’ τις δυο πλευρές.
Τις βγάζετε στην άκρη. Ρίχνετε το κρεμμύδι στο ίδιο λάδι και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
Ξαναβάζετε τις μπριζόλες στο σκεύος, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά και περιχύνετε με το κρασί.
Σκεπάζετε και περιμένετε να απορροφηθεί το αλκοολούχο.
Προσθέτετε νερό ίσα να μισοκαλύπτει τα υλικά και σιγοψήνετε μέχρι να απορροφηθεί, γυρίζοντας τις μπριζόλες ενδιάμεσα.
Συμπληρώνετε με λίγο νερό ακόμη, ρίχνετε και τους κόκκους πιπεριού και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι το κρεμμύδι να διαλυθεί σχεδόν στη σάλτσα.
Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα συνοδεύοντας με ρύζι, τηγανητές πατάτες, βραστά λαχανικά ή φρέσκια σαλάτα.
Πηγή: icookgreek.com