Υλικά
1 ½ κιλό αρνάκι από σπάλα
10 αγκινάρες
4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
100 γρ. βούτυρο
1 κούπα ψιλοκομμένος άνηθος
Χυμός 2 λεμονιών
2 αυγά
2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Το τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε σφιχτά με έναν σπάγκο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τα κρεμμύδια γυρνώντας τα μερικές φορές μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε το ρολό και το γυρνάμε και αυτό μέχρι να κοκκινίσει. Προσθέτουμε 2 κούπες νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει για 15-20 λεπτά. Όταν το κρέας μισοβράσει προσθέτουμε τις αγκινάρες και τον άνηθο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά μέχρι να μείνει λίγο από το ζουμί. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι νερό και διαλύουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας πολύ καλά. Στη συνέχεια, παίρνουμε 1 κούπα ζωμό από το αρνάκι και τον προσθέτουμε στο κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και τον χυμό των λεμονιών. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει 1 έως 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου δέσει η σάλτσα ομοιόμορφα. Βγάζουμε τότε προσεκτικά το ρολό του κρέατος, το κόβουμε όσο είναι ζεστό σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Πηγή: sintages-jotis.gr