Υλικά
4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 αυγό
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. βούτυρο
1/4 κ.γλ. βανίλια
Εκτέλεση
Σε μεγάλη και ψηλή κούπα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια και το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουταλάκι.
Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα και το βούτυρο, ανακατεύουμε ξανά, και βάζουμε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στην μέγιστη ισχύ.
Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με το δικό σας φούρνο μικροκυμάτων.
Αν το παραψήσουμε, θα χυθεί και δεν θα ετοιμαστεί σωστά το σουφλέ.
Αν δεν είμαστε σίγουροι για τον χρόνο ψησίματος, ζεσταίνουμε το γλυκό ανά 1 ή 2 λεπτά, μέχρι να πάρει την επιθυμητή υφή (να μην είναι όμως πολύ σφιχτό σαν κέικ).
Γενικώς, τα γλυκά που ψήνονται στον φούρνο μικροκυμάτων είναι σχετικά υγρά. Καλό είναι να μην τα ψήνουμε πάρα πολύ, γιατί ακόμα και αφού τα αποσύρουμε από τον φούρνο, συνεχίζουν να ψήνονται και να σκληραίνουν.
Πηγή: mamapeinao.gr