Υλικά:
1/2 κιλό φύλλα μπακλαβά
6 ποτήρια γάλα.
12 κουταλιές σούπας καστερ/κορν φλαουρ
18 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο.
λίγο ακόμα βούτυρο, καβατζα για το πασάλειμμα των φύλλων.
4-5 αυγά (γιατί όλα τα αυγά δεν είναι ιδία)
λίγο κανέλα
κανέλα και αχνή για στόλισμα
Αυτό άδω βγαίνει ένα ταψί μπουγάτσα, στις διαστάσεις του ταψιού της θείας μου. Εάν θέλετε περισσότερη/λιγότερη κρεμά ακλουθείτε τους παρακάτω κανόνες:
Για κάθε ποτήρι γάλα αντιστοιχούν 2 κουταλιές σούπας καστερ/κορν φλαουρ.
Για κάθε ποτήρι γάλα αντιστοιχούν 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε 5 ποτήρια γάλα στην κατσαρόλα. Το γάλα δεν πρέπει να βράσει και αφρίσει.
Στο άλλο το ποτήρι διαλύουμε καλά την καστερ.
Σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά. (ασπράδι και κρόκο).
Μόλις ζεσταθεί το γάλα το βγάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε την κανέλα.
Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε με προσοχή τα χτυπημένα αυγά σιγά – σιγά και ανακατεύουμε συνεχεία μην γίνουν ομελέτα.
Το έχουμε σε αισχρά χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Βάζουμε ένα φύλλο.
Το βουτυρώνουμε.
Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να έχουμε 4 βουτυρωμένα φύλλα.
Βάζουμε την κρεμά.
Βάζουμε αλλά 4 βουτυρωμένα φύλλα.
Το βάζουμε στο φούρνο σε μετρία θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει το πάνω φύλλο.
Το βγάζουμε
Με το καλό μας χέρι (αυτό που γράφουμε, κάνουμε το σταυρό μας) πιάνουμε την αχνή ζάχαρη και με το άλλο την κανέλα.
Με διαδοχικές κινήσεις καράτε κιντ (WAX-ON / WAX-OFF) βάζουμε την τελευταία πινελιά στο έργο τέχνης.
Πηγή: i-diadromi.gr