ΥΛΙΚΑ
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε καρέ
1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
1 πρέζα ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κονσέρβα ντομάτας, σε κομμάτια
2 φλ. ξινόχοντρο
8 φλ. νερό
1 κλωνάρι δενδρολίβανου
250 γρ. απάκι, σε φέτες
1/4 φλ. λευκό γλυκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι στη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε τον ξινόχοντρο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει, για 30 λεπτά.
Σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το δενδρολίβανο στο υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να βγάλει το άρωμά του και το απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το απάκι και το σοτάρουμε ελαφρώς, μέχρι να ζεσταθεί. Σβήνουμε με το γλυκό κρασί και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα προσθέτοντας από πάνω μερικές φέτες απάκι σε κάθε πιάτο.
* Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014
* Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
Πηγή: tovima.gr