Τι θα χρειαστείτε:
1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
1 φλιτζάνι κους κους
2 φλιτζάνια νερό
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ.μέλι
1 κ.σ. αλάτι
1/4 κ.σ. κανέλα
2 φλιτζάνια γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
350 γρ. λάχανο
1 φρέσκο ρόδι, κρατάμε μόνο τους σπόρους
Τυρί φέτα (προαιρετικά)
Τι θα κάνετε:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι καβουρδίζετε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει και να βγάλει τα αρώματα του.
Προσοχή, τα κοιτάμε συχνά για να μην καούν.
Παράλληλα μαρινάρετε τις γλυκοπατάτες με 1 κ.σ. λάδι, το μέλι και την κανέλα.
Τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τις αφήνετε να ψηθούν στο φούρνο για 30-35′ ή μέχρι να μαλακώσουν.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος πρέπει να ανακατέψετε τις γλυκοπατάτες τουλάχιστον μία φορά.
Αφού καβουρδίσετε το κουκουνάρι, το αποσύρετε σε γυάλινο δοχείο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό, 1 κ.σ. λάδι κι 1/2 κ.σ. αλάτι.
Το αφήνετε να βράσει και προσθέτετε το κους κους.
Το αποσύρετε από τη φωτιά, ανακατεύοντας και το αφήνετε καλά σκεπασμένο για 5′.
Ενώ μαγειρεύεται το κους κους, ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό, το λάχανο και 1/2 κ.σ. αλάτι.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα κι αφήνετε να μαγειρευτεί το λάχανο στον ατμό του για 5′.
Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για άλλα 5′ ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτετε το κους κους, τις γλυκοπατάτες και το κουκουνάρι.
Σερβίρετε γαρνίροντας με τους σπόρους ροδιού και την τριμμένη φέτα.
Συνταγή: toarkoudi.gr