Τι χρειαζόμαστε:
1 κοτόπουλο
3 λίτρα κρύο νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πατάτα
1 κ.γ. θυμάρι
λίγους κόκκους πιπέρι
αλάτι
1 φλ. ρύζι σουπέ
2 αβγά
1 λεμόνι
Πώς το κάνουμε:
1) Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε το κοτόπουλο. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε τη σούπα. Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά, το θυμάρι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, δηλαδή να “φεύγει” το κρέας από το κόκκαλο.
2) Όταν γίνει το κοτόπουλο, βγάζουμε από μέσα το κρέας και τα λαχανικά, αφήνουμε μόνο το ζουμί και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει για ένα τέταρτο περίπου (μέχρι να γίνει και το ρύζι).
3) Στο μούλτι βάζουμε το καρότο, το κρεμύδι και την πατάτα με λίγο ζουμάκι και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα αραιή. Το προσθέτουμε στη σούπα μας.
4) Σε μπολ (ή στο μούλτι) χτυπάμε τα ασπράδια, μετά προσθέτουμε τους κρόκους και τέλος το χυμό του λεμονιού, για να γίνει το αβγολέμονο. Αβγοκόβουμε τη σούπα (δηλαδή βάζουμε στο μπολ που έχουμε χτυπήσει τα αυγά και το λεμόνι λίγο λίγο ζουμάκι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να έρθει στη θερμοκρασία της σούπας και μετά το προσθέτουμε στη σούπα μας) και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να κάνουμε τη σουπίτσα φυσικά και με κομμάτια κοτόπουλου. Δηλαδή μόνο με μπούτι ή με μπούτι και φτερούγες. Μπορεί να γίνει και με κομμάτια γαλοπούλας.
Μπορείτε να προσθέσετε 1 φύλο δάφνης και σέλινο αν σας αρέσει η μυρωδιά τους.
Το ρύζι μπορείτε και να μη το βάλετε ή να το αυξομειώσετε ανάλογα με το πόσο ρύζι θέλετε στη σούπα σας.
Επίσης δοκιμάστε στο τέλος τη σούπα σας πριν τη σερβίρετε για να δείτε εάν χρειάζεται παραπάνω λεμόνι ή αλάτι.
Πηγή: sintagespareas.gr