Υλικά:
2 φλ. αλεύρι1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
1 βανίλια
4 αυγά
2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. μέλι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλ. νερό
1 1/2 φλ. ζάχαρη
ξύσμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάτε.
Έπειτα προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την κανέλα και το μέλι, το οποίο έχετε χτυπήσει από πριν σε ένα ποτήρι με νερό (νερό στα 3/4 του ποτηριού).
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και βάζετε μέσα τον χυλό. Ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο στους 180).
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του σε κατσαρόλα για 5 λεπτά.
Όταν ψηθεί το κέικ το αφήνετε να κρυώσει λίγο, το κόβετε σε κομμάτια και το σιροπιάζετε.
Πηγή: syntagesmearwmakaigeushgiamikrakaimegalapaidia.wordpress.com