Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 / 2 κιλό αλεύρι φαρινάπ
1 βιτάμ (250 γραμ.)
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
Για τη γέμιση:
5 μήλα τριμμένα στον τρίφτη κρεμμυδιού
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά της ζύμης. Τα ζυμώνουμε και τα χωρίζουμε σε δύο μπάλες.
Τις βάζουμε στην κατάψυξη και όταν παγώσουν, παίρνουμε τη μια μπάλα, την περνάμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Στα τριμμένα μήλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε.
Αυτό το μείγμα το απλώνουμε επάνω στη ζύμη που είναι στο ταψί.
Τέλος, περνάμε και τη δεύτερη μπάλα της ζύμης από τον τρίφτη και καλύπτουμε με αυτή το μείγμα των μήλων. Ψήνεται σε μέτριο φούρνο (150 βαθμούς) περίπου.