Αγκινάρες ψητές σκορδάτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Μερίδες: 4

4 αγκινάρες φρέσκες

2 λεμόνια + ξύσμα από το 1

2 σκελίδες σκόρδο

3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

120 ml ε.π. ελαιόλαδο

250 γρ. πρόβειο γιαούρτι

½ κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό

½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

ανθό αλατιού, αλάτι, μαύρο πιπέρι

Οι φρέσκες αγκινάρες, που είναι τώρα στα καλύτερά τους, απογειώνονται γευστικά με το ψήσιμο στη σχάρα ή στα κάρβουνα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα φύλλα από τις αγκινάρες και κρατάμε τα τελευταία τρυφερά έχοντας δίπλα ένα μπολ με νερό και χυμό από 1 λεμόνι. Αφαιρούμε με ένα κουτάλι το χνουδωτό μέρος από το κέντρο της αγκινάρας και τις βουτάμε στο μπολ για να μη μαυρίσουν.

Βήμα 2

Σε ένα γουδί χτυπάμε το σκόρδο, τον χυμό από το άλλο λεμόνι, το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Κόβουμε τις αγκινάρες στα 4 και τις μαρινάρουμε μέσα στο γουδί προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Ψήνουμε τις αγκινάρες στη σχάρα για 8΄-10΄. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι με την πάπρικα, το μπούκοβο και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 4

Σερβίρουμε σε πιάτο απλώνοντας το γιαούρτι στον πάτο, από πάνω τις αγκινάρες, το μείγμα από το γουδί και ανθό αλατιού.

Πηγή: olivemagazine.gr

Μοιραστείτε το άρθρο