Υλικά (για 4 άτομα):
1 κιλό γαύρος πλυμένος και αποκεφαλισμένος (ή σαρδέλα)
200 γρ. ελαιόλαδο, 30 γρ. λεμόνι
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη κατ’ εκτίμηση
50 γρ. νερό από τη βρύση
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
Εκτέλεση:
Ρίχνετε όλα τα παραπάνω σε ένα ταψί που να χωράει τα ψάρια. Δοκιμάζετε στο μείγμα το αλατοπίπερο και το λεμόνι (την οξύτητα) και ρίχνετε τα ψάρια μέσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά.
Συνταγή: Λευτέρη Λαζάρου, στην Kathimerini.gr.