Υλικά Συνταγής
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής
1 κ.γλ. μαγιά στιγμής
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1½ κούπας νερό
πετιμέζι για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τις τηγανίτες με πετιμέζι, κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε µπολ. Προσθέτουµε τη µαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουµε µε κουτάλι ή σύρµα. Προσθέτουµε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε καλά τον χυλό να οµογενοποιηθεί και να γίνει οµοιόµορφος. Τον σκεπάζουµε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.
Ζεσταίνουµε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τηγανίζουµε τις τηγανίτες µέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
Σερβίρουμε µε μπόλικο αγνό πετιμέζι.
Extra tips
Aν ο χυλός είναι αραιός, οι τηγανίτες θα βγουν πιο πλακέ.
Αν ο χυλός είναι σφιχτός οι τηγανίτες θα βγουν πιο φουσκωτές.
Αν δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, παραλείψετε την τελείως και στο χυλό προσθέστε 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι.
Πηγή: argiro.gr