Με μια ματιά πού μας κάνουν καλό τα ζουμερά κι ολόγλυκα φρούτα της εποχή, τα υπέροχα σταφύλια.
- Συμβάλλουν στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων καθώς περιέχουν πλούσιες αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, φλαβονοειδή.
2. Βοηθούν στην προστασία της καρδιάς χάρις την πολύτιμη ουσία ρεσβερατρόλη, φυτικό συστατικό που βρίσκεται στη φλούδα του.
3. Ασκούν ισχυρή αντιγηραντική δράση, καθώς η ρεσβερατρόλη φαίνεται να βοηθά στη διατήρηση μιας φρέσκιας επιδερμίδας συμβάλλοντας στη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου.
4. Προστατεύουν από διάφορες οφθαλμολογικές παθήσεις χάρις τη βιταμίνη Α που περιέχουν.
5. Καταπολεμούν την κατακράτηση των υγρών, λόγω της περιεκτικότητάς του σε υγρό στοιχείο και της παρουσίας καλίου.
6. Ενισχύουν τους αποτοξινωτικούς μηχανισμούς του σώματος βοηθώντας στην αποβολή περιττού νερού και αλάτων.
7. Βοηθούν στη διατήρηση της αρτηριακή πίεσης σε σωστά επίπεδα.
8. Αντιμάχονται τη δυσπεψία και τη δυσκοιλιότητας.
Ο 9ος και σπουδαιότερος από την άποψη της απόλαυσης λόγος να το ρίξει κανείς στα σταφύλια είναι η ακαταμάχητη γεύση τους.
Πηγή: ethnos.gr