Συστατικά:
700 γρ. μικρές φρέσκες γαρίδες
500 γρ. σπαγγέτι ή 500 γρ. λιγκουίνι
6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σφηνάκια ούζο
400 ml λευκό αρωματικό ξηρό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό
ψιλοκομμένο 1
ματσαλάκι μάραθο ψιλοκομμένο.
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την πιπεριά.
Μόλις τα κρεμμύδια γυαλίσουν και μαραθούν ρίχνουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το μπούκοβο.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει περίπου για 5-7 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο.
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τον χυμό του λεμονιού.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας, να κρατάμε ( al dente ), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Πηγή: gourmed.gr