Για τη μηλόπιτα με ταχίνι θα χρειαστείτε
Υλικά για τη ζύμη της μηλόπιτας
- 5 φλυτζάνια του τσαγιού Φαρίνα
- 1½ φλυτζάνι του τσαγιού Ταχίνι
- 1½ φλυτζάνι του τσαγιού χλιαρό Νερό
- 1½ κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη
Υλικά για γέμιση
- 1½ κιλό Μήλα κόκκινα
- 9 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας Φρυγανιά
- 2-3 κουταλιές της σούπας Μέλι
- 1 κουτάλι της σούπας Κανέλα
Εκτέλεση
1 Σε ένα μπολ βάζετε ταχίνι και το χτυπάτε με το σύρμα, προσθέτετε λίγο λίγο το νερό, το αλεύρι, το baking powder , την ζάχαρη και τα ζυμώνετε.
2 Θέλετε η ζύμη να είναι κάπως σφικτή, την τυλίγετε με μεμβράνη και την σκεπάζετε, την αφήνετε να ξεκουραστεί για 25 λεπτά.
3 Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια ή τα τρίβετε στον τρίφτη.
4 Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το μέλι, την ζάχαρη, την κανέλα, την φρυγανιά και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενωθούν.
5 Παίρνετε την ζύμη, την χωρίζετε σε 3 μέρη και ανοίγετε φύλλο με τον πλάστη.
6 Το κόβετε σε λωρίδες περίπου 10 πόντους και βάζετε την γέμιση, το τυλίγετε σε ρολό, το στρίβετε σαν σαλιγκάρι και το βάζετε σε λαδωμένο ταψί.
7 Συνεχίζετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
8 Χαράζετε πολύ ελαφριά τα κομμάτια και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά.
9 Αφού ψηθεί και κρυώσει την πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Πηγή: chefoulis