Συστατικά
- 480γρ. αλεύρι
- 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 βανιλίνη
- 300γρ. ζάχαρη
- 400γρ. χυμός πορτοκάλι
- 200γρ. ηλιέλαιο
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την μαγειρική σόδα.
- Προσθέτουμε τη βανιλίνη, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε, μόλις ομογενοποιηθούν τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε για 30”.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 20/20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 45′-50′ λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
- Μπορούμε να ψήσουμε και στις αντιστάσεις, ίσως αλλάξει ο χρόνος ψησίματος.
- Αν θέλουμε κέικ βανίλιας, αντικαθιστούμε τον χυμό με νερό.
Πηγή: dimitrismichailidis.com