Φθινόπωρο, πρώτες του Οκτώβρη και τα καζάνια …πήραν φωτιά!
Και για όσους δε γνωρίζουν ο λόγος για τους αποστακτήρες παραγωγής της ρακής (τσικουδιάς)!
Πρόκειται για μια ξεχωριστή διαδικασία, που για τους Κρητικούς φαντάζει ως «ιεροτελεστία» και που συγκεντρώνει πολλές φορές καλές παρέες και βέβαια γίνονται σπουδαία γλέντια.
Ένα νέο καζάνι «Οινοποιείο – Ρακοκάζανο» ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Μεσαρά.
Ανήκει στο γιο του γνωστού χοροδιδασκάλου Κώστα Γεωργιλαδάκη, τον Ζαχαρία, και μοσχοβολά Κρήτη…
Τιμώντας και κρατώντας την παράδοση ο νεαρός Ζαχαρίας, οργάνωσε τους χώρους του με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο, αλλά και με τον πιο σύγχρονο τεχνολογικά.
Δημιούργησε μοναδικούς χώρους όπως:
* Οινοποιείο για την παραγωγή κρασιού.
* Ρακοκάζανο για την παραγωγή ρακής.
* Αίθουσα γευσιγνωσίας για την δοκιμή των κρασιών του.
* Μουσειακό χώρο
Η οικογένεια έχει δεσμούς με την αμπελουργία, την παραγωγή λιαστού κρασιούκαι ρακής, που χάνονται στο χρόνο…
Όλοι οι χώροι είναι φτιαγμένοι από ντόπια πέτρα και ξύλο, με ξεχωριστό μεράκι και τεχνική!
Το «Οινοποιείο – Ρακοκάζανο Γεωργιλαδάκη» βρίσκεται στο Πετροκεφάλι του Δήμου Φαιστού.
Είναι εύκολα προσβάσιμο αν θελήσετε να το επισκεφτείτε και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: (+30)6971769549 & (+30)6981088970, ενώ η ηλεκτρονική διεύθυνση: http://georgiladakis.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ