Συνταγή για πηχτή πικάντικη σκορδαλιά, σαν πουρές με πατάτα για να συνοδεύσετε τον μπακαλιάρο σας την 25η Μαρτίου αλλά και για να την απολαύσετε όλη τη Σαρακοστή
από τη φίλη μας Maria Kaouna.
Υλικά
Πατάτες 4
Σκόρδο 5 σκελίδες
Ελαιόλαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
Αλάτι Κατά βούληση
Ξύδι 1-2 κουταλιές της σούπας
Πηχτή σκορδαλιά, απαλή σαν πουρές και πικάντικη όπως πρέπει, για να συνοδεύσουμε τον μπακαλιάρο μας αλλά και για να την απολαύσουμε όλη τη Σαρακοστή. Είναι πανεύκολη και οικονομική και έχει ως βασικό συστατικό την πατάτα. Απολαύστε την!
Εκτέλεση για την πηχτή σκορδαλιά με πατάτα για την 25η Μαρτίου
Αρχικά βράζουμε τις πατάτες και αφού είναι ακόμα ζεστές τις λιώνουμε με το πιρούνι. Ρίχνουμε το σκόρδο, που το έχουμε λιώσει στο γουδί με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε επίσης το αλάτι και το ξύδι. Στο τέλος βάζουμε και το ελαιόλαδο σιγά σιγά, ανακατεύοντας παράλληλα και δοκιμάζουμε. Συμπληρώνουμε τα υλικά μας, μέχρι να φτάσει στις γεύσεις μας.
Πηγή: daddy-cool.gr