Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

14/07/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φιλέτα ψαριού γιαχνιστά με πατάτες και πράσα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλιας, θρυμματισμένα

Για το σιρόπι με νεκταρίνια

2 νεροπότηρα (600ml) νερό

1 νεροπότηρο ζάχαρη καστανή

6 νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσια κομμένα σε κυβάκια

½ λοβό βανίλιας

Για την κρέμα

750ml γάλα φρέσκο

150γρ. ζάχαρη

3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

90γρ. κορν φλάουρ

125γρ. μαργαρίνη

Διαδικασία

Ανοίγετε τη βανίλια κατά μήκος, την κόβετε στη μέση και «ξύνετε» τα σποράκια από τη μισή σε ένα μπολάκι. Το κρατάτε στην άκρη.
Φτιάχνετε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτετε τα κυβάκια από τα νεκταρίνια και τα βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύετε και αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και να αρωματιστεί.
Φτιάχνετε την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να γίνει χλιαρό.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τα αβγά και το κορν φλάουρ χτυπώντας τα με το μίξερ ή με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
Προσθέτετε λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε καλά, μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν. Τότε, αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το τελικό σας μίγμα να πήξει. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε και τη μαργαρίνη και ανακατεύετε.
Συναρμολόγηση: Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτετε τη βάση του με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα και τα σκεπάζετε με τη μισή κρέμα.
Από πάνω απλώνετε τα μισά κυβάκια νεκταρίνια, καλά στραγγισμένα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα, τα υπόλοιπα νεκταρίνια και τα υπόλοιπα μπισκότα.
Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες, μέχρι η κρέμα να παγώσει. Αφαιρείτε τα αποσπώμενα τοιχώματα του ταψιού και κόβετε το γλυκό σε κομμάτια.
Πηγή: olivemagazine.gr – Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

 

 

Previous Post

Η ελαφριά γαριδομακαρονάδα του Άκη Πετρετζίκη

Next Post

Κοτόπουλο φούρνου με ξινόχοντρο κοκκινιστό

Next Post
Φιλέτα ψαριού γιαχνιστά με πατάτες και πράσα

Κοτόπουλο φούρνου με ξινόχοντρο κοκκινιστό

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ