Νόστιμες, θρεπτικές, δημιουργικές και βέβαια νηστίσιμες συνταγές για να φτιάξετε τη Μεγάλη Εβδομάδα. Και είναι κι οι 19 δοκιμασμένες!
Δεν είναι τυχαίο που η νηστεία συμπίπτει με την εποχή της αφθονίας μη ζωικών προϊόντων. Αυτή, αλλά και οι θρησκευτικές γιορτές, με συγκεκριμένο διατροφικό εθιμοτυπικό, ακολουθούν τον κύκλο της φύσης. Τον Απρίλιο που συνήθως περιλαμβάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα, αφθονούν τα ψωμωμένα θαλασσινά και ένα ασύλληπτο πλήθος από χόρτα καθώς και πολλά ανοιξιάτικα λαχανικά και μυρωδικά. Τα κάθε λογής χόρτα, μυρωδικά και θαλασσινά λοιπόν, αποτελούν βασικό υλικό σε γιαχνιστά και τσιγαριαστά, νηστίσιμα πιάτα ακόμη και σούπες από τα οποία προκύπτει ένας αληθινός γαστρονομικός πλούτος.