Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τάρτα λεμόνι

29/11/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τηγανίτες με πετιμέζι
2
SHARES
Share on Facebook

Τραγανή βάση και πλούσια γέμιση για να τελειώσετε με τον πιο γλυκό τρόπο το γεύμα σας. Ιδανική επιλογή και για τον απογευματινό καφέ με φίλους. Εκτός από ρούμι ή μπράντι μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα και με εκχύλισμα βανίλιας.

Υλικά για 8 άτομα

Κρούστα:
1 φλ. ασπρισμένα και ελαφρά καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
3½ φλ. αλεσμένα μπισκότα Digestive
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι ψιλό ξύσμα λεμονιού (ή λάιμ)
250 γρ. (1 φλ.) λιωμένο φυτικό βούτυρο (μαργαρίνη)
ελάχιστο λάδι για άλειμμα
Γέμιση:
3 κρόκοι από μεγάλα αβγά
1½ φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (ή λάιμ)
3½ φλ. συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά ρούμι ή μπράντι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρούστα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C και λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα με στεφάνι, διαμέτρου 25-26 εκ. περίπου (χρησιμοποιήστε για λάδωμα ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί από ρολό κουζίνας βουτηγμένο σε λίγο λάδι για να απορροφά το περίσσευμα).

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το βούτυρο με τα αλεσμένα μπισκότα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα φουντούκια, μέχρι να σμίξει το μίγμα και το πιέζετε με τις παλάμες σας να καλύψει τον πάτο και τα πλευρά της φόρμας, σε μια παχιά, ομοιόμορφη στρώση (½ -1 εκ. περίπου).

Γέμιση: Χτυπάτε με το σύρμα τους κρόκους, το χυμό των λάιμ, το ζαχαρούχο γάλα και το μπράντι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αδειάζετε στη φόρμα και ψήνετε την τάρτα για 30-35 λεπτά, μέχρι που η κρούστα να ροδίσει ελαφρά και να πήξει (σχεδόν, όχι εντελώς) η γέμιση. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Ύστερα, τη βάζετε στο ψυγείο για ένα βράδυ για να πήξει εντελώς.

Πηγή: xrysessyntages.com

Previous Post

Σαρδέλες στο φούρνο με πιπεριές

Next Post

29 Νοεμβρίου: Τιμάται η μνήμη του Αγίου Φιλούμενου του Νεοϊερομάρτυρα

Next Post
29 Νοεμβρίου: Τιμάται η μνήμη του Αγίου Φιλούμενου του Νεοϊερομάρτυρα

29 Νοεμβρίου: Τιμάται η μνήμη του Αγίου Φιλούμενου του Νεοϊερομάρτυρα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ