Χρειαζόμαστε ( για 25-30 κομμάτια)
1 φλιτζάνι νερό
100 γρ βούτυρο
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
3 αυγά
σπορέλαιο για τηγάνισμα
χοντροκομμένα καρύδια
για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και την κανέλα.
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί.
Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε γρήγορα ξαναβάζοντας την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να έχουμε μια ελαστική και λεία ζύμη.
Αφήνουμε το μείγμα να μισοκρυώσει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.
Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Γυρίζουμε τους σβίγκους με τρυπητή κουτάλα, ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Τους βγάζουμε και τους βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά λάδια.
Σερβίρουμε τους σβίγκους σε πιατέλα και τους περιχύνουμε με το σιρόπι. Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια.
Πηγή: cookandfeed.blogspot.com