ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φύλλο κανταΐφι
3 φλιτζάνια (250 γραμ.) φιστίκια Αιγίνης χονδροκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/3 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
2 φλιτζάνια μαργαρίνη
Για το σιρόπι :
5 φλιτζάνια φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
4 φλιτζάνια νερό
φλούδα λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ανακατεύετε τα φιστίκια, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη φρουκτόζη και το κονιάκ. Χωρίζετε το φύλλο κανταΐφι σε 15 – 18 μέρη, τα οποία στρώνετε σε μακρόστενες λωρίδες. Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά από το μίγμα της γέμισης και την τυλίγετε απαλά σε ρολό.
Βάζετε τα ρολά σε ένα βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά με το άλλο. Λιώνετε τη μαργαρίνη και περιχύνετε τα ρολά. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε στους 175 °C για 30 λεπτά. Τα ξεσκεπάζετε και ψήνετε άλλα 30 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα.
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε τη φρουκτόζη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 5 – 10 λεπτά και περιχύνετε το κανταΐφι, αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.
Πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης
Πηγή: zografosdiet.gr