ΥΛΙΚΑ
250 γρ αλεύρι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι
5 κουταλιές σούπας αβοκάντο, ώριμο, λιωμένο καλά με πιρούνι (μισό αβοκάντο των 180 γρ περίπου)
2 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλιά γλυκού ξύσμα λεμονιού
4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού, φρέσκο
1 κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανίλια σε σκόνη)180 ml νερό
2 κουταλιές γλυκού παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
Για το γλάσο
60 γρ ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού, φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C στον αέρα (180 C αντιστάσεις).
Ανακατεύουμε με σύρμα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, κορν φλάουρ, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, αλάτι) σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρότερο μπολ βάζουμε το λιωμένο αβοκάντο, τη ζάχαρη και το Ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο. Χτυπάμε με το σύρμα να διαλυθούν οι σβόλοι του αβοκάντο. Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια (αν χρησιμοποιούμε βανίλια σκόνη την προσθέτουμε στα στεγνά υλικά). Ξαναχτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στεγνά υλικά και αναδεύουμε με το σύρμα μέχρι να μη βλέπουμε αλεύρι. Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο και ενσωματώνουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για μάφινς και ψήνουμε για 20 με 22 λεπτά. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα βουτηγμένη στο κέντρο ενός μάφιν. Αν βγει στεγνή ή με λίγα στεγνά ψίχουλα, τα μάφινς είναι έτοιμα. Αφήνουμε στις φόρμες για 5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Όταν έχουν κρυώσει τα μάφινς, ανακατεύουμε καλά την άχνη ζάχαρη με 2 κουταλιές γλυκού λεμόνι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό γλάσο. Προσθέτουμε χυμό αν χρειαστεί, σταγόνα σταγόνα, αν το θέλουμε πιο υδαρές. Απλώνουμε στα μάφινς και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
*Tip
Οι ποσότητες στην ζαχαροπλαστική πρέπει να είναι ακριβείς. Μια κουταλιά της σούπας είναι 15ml και μια κουταλιά του γλυκού 5ml.
Πηγή: minervahorio.gr