Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθήτρια με αλλεργικό σοκ: “Ο εγκέφαλος έχει υποστεί σοβαρές βλάβες από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή» λέει ο διευθυντής της ΜΕΘ

12/12/2023
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0
7.365 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα σήμερα, 64 θάνατοι και στους  291 οι διασωληνωμένοι ασθενείς
0
SHARES
Share on Facebook

Στο “κόκκινο” βρίσκεται η αγωνία της οικογένειας της 17χρονης μαθήτριας του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, η οποία κατέρρευσε προχθές το πρωί, μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη, στο πλαίσιο της εκδρομής του σχολείου της στην Κρήτη.
Η κατάσταση της ανήλικης, η οποία φέρεται να κατέρρευσε – όπως όλα δείχνουν – μετά την κατανάλωση συσκευασμένου βουτύρου, είναι κρίσιμη, με τους γιατρούς να επισημαίνουν ότι το μέγεθος της βλάβης που υπέστη ο εγκέφαλος της ανήλικης θα φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα…
Μιλώντας στη “Νέα Κρήτη”, ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Ανέστης Κιούλπαλης επεσήμανε ότι οι ζωτικές της λειτουργίες είναι σταθεροποιημένες.

Σοβαρή βλάβη

Σύμφωνα με τον κ. Κιούλπαλη, «περιμένουμε τώρα την εξέλιξη της βλάβης του εγκεφάλου, έχοντας το παιδί σε πρωτόκολλο προστασίας του εγκεφάλου».
«Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία και κλινικά και από την απεικόνιση ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή», δήλωσε με νόημα ο κ. Κιούλπαλης. Ας σημειωθεί ότι, με αφορμή την περίπτωση της 17χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, ο κ. Κιούλπαλης ζήτησε από τους ανθρώπους που έχουν «κάποια αλλεργία και δουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά – και – μετά τη χορήγηση αδρεναλίνης, με το πού θα νιώσουν αδιαθεσία, να ειδοποιούν άμεσα το ΕΚΑΒ!».
Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το πρωί, την ώρα που η 17χρονη έπαιρνε πρωινό μαζί με συμμαθητές της στο ξενοδοχείο, όπου κατέλυσαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι γνώριζε ότι είχε αλλεργία και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης.

Αναίσθητη στο δωμάτιο 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μαθήτρια μόλις ένιωσε αδιαθεσία, μετέβη στο δωμάτιό της προκειμένου να κάνει ένεση αδρεναλίνης. Φέρεται, μάλιστα, να προκύπτει ότι εκείνες τις στιγμές συνομίλησε στο τηλέφωνο με τη μητέρα της, η οποία πιθανώς να τη συμβούλεψε να κάνει και δεύτερη ένεση όταν αντιλήφθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του παιδιού της δε βελτιωνόταν.
Ενώ πέρασε ένα χρονικό διάστημα αρκετό για να κινητοποιήσει συμμαθήτριες της 17χρονης, οι τελευταίες αναζήτησαν τη φίλη τους. Τα κορίτσια βρήκαν αναίσθητη τη 17χρονη μέσα στο δωμάτιό της και άμεσα ενημέρωσαν τους συνοδούς καθηγητές τους.
Εξάλλου ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι αλλά και η διεύθυνση του ξενοδοχείου, όπου είχε καταλύσει το σχολείο της 17χρονης. Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Κυριακής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είχε ήδη παραλάβει την κοπέλα, μεταφέροντάς την εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

 «Δε γνωρίζαμε την αλλεργία» 

«Ήρθαν το Σάββατο το απόγευμα», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Δημήτρης Παπαδάκης, που συμπλήρωσε ότι τα παιδιά και οι καθηγητές έχουν ήδη αποχωρήσει από το ξενοδοχείο.
«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση ούτε από το παιδί, ούτε από τους συνοδούς καθηγητές. Έχουμε όλοι στο ξενοδοχείο συγκλονιστεί από το περιστατικό αυτό (…). Απ’ ό,τι ξέρουμε, απ’ ό,τι λένε τα παιδιά, έφαγε ένα κομμάτι βούτυρο, συσκευασμένο βούτυρο με ψωμί», μας εξήγησε ο κ. Παπαδάκης, που επεσήμανε ότι, αφού ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο μετέβη επιτόπου μέσα σε λίγα λεπτά.
Η περίπτωση της 17χρονης αποτελεί μεμονωμένο συμβάν. Αυτό εξηγεί και ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Αντώνης Φουντουλάκης. Εντούτοις, το επίμαχο περιστατικό, που σημειώθηκε σε μια χρονική περίοδο που λαμβάνουν χώρα πολλές εκδρομές σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απ’ όλη τη χώρα, φανερώνει την αναγκαιότητα οι γονείς να ενημερώνουν για πιθανά προβλήματα υγείας των παιδιών τούς συνοδούς τους, όπως ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης.

Πηγή: neakriti.gr

Previous Post

Συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες από τους μαθητές του Δήμου Φαιστού

Next Post

Η ακολιά – Ο προάγγελος της τσίχλας

Next Post
Η ακολιά – Ο προάγγελος της τσίχλας

Η ακολιά - Ο προάγγελος της τσίχλας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ