Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κουρκουμπίνια

29/11/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τηγανίτες με πετιμέζι
3
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Φύλλο κρούστας 1 πακέτο λεπτό

Καλαμποκέλαιο 100 – 150 ml περίπου για άλειμμα

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα ή καλαμποκέλαιο

Για το σιρόπι

Ζάχαρη 350 γρ

Νερό 350 ml

Κανέλα 1 ξυλάκι

Λεμόνι 2 κουταλιές σούπας από τον χυμό του

Για την επικάλυψη με σοκολάτα

Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 300 γρ

Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας γεμάτη

Γάλα 1 μικρό φλιτζάνι του καφέ

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τον χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσει από την στιγμή που θα ξεκινήσει η πρώτη βράση και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ραντίζουμε ένα φύλλο κρούστας με το λάδι, την πάνω άκρη του την αλείφουμε με την βοήθεια ενός πινέλου για να κολλήσει καλά πάνω του το δεύτερο φύλλο που θα βάλουμε.

Ραντίζουμε και το δεύτερο φύλλο με λάδι, διπλώνουμε λίγο τα φύλλα και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσουν όλα.

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Τα κόβουμε σε μικρές μπουκιές ενός δακτύλου.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και μόλις κάψει ξεκινάμε να τηγανίζουμε τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα όχι όλα μαζί, με την ένωση των φύλλων πάντα από την κάτω μεριά, μέχρι να ροδίσουν καλά (θέλει προσοχή να μην μας ανοίξουν).

Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας όσα τηγανίζουμε και όπως είναι ζεστά τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για 2  λεπτά.

{module [804]}

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υπόλοιπα κουρκουμπίνια. Χωρίζουμε σε πιατέλα κάποιο μέρος από τα κουρκουμπίνια ώστε αυτά που θα γίνουν με σοκολάτα να τα βάλουμε στην κατάψυξη όπως είναι τηγανισμένα για 60 λεπτά να παγώσουν.

Σε αντικολλητικό σκεύος λιώνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο και το γάλα.

Με την βοήθεια οδοντογλυφίδας βουτάμε ένα- ένα μέσα στην σοκολάτα τα παγωμένα κουρκουμπίνια και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.

Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

 

Previous Post

Τηγανίτες με πετιμέζι

Next Post

Λαδόπιτα

Next Post
Τηγανίτες με πετιμέζι

Λαδόπιτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ