Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γιουβέτσι θαλασσινών

06/12/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γιουβέτσι θαλασσινών
0
SHARES
Share on Facebook

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης λατρεύει τις ελληνικές, παραδοσιακές, μαμαδίστικες συνταγές γι’αυτό σας προτείνει γιουβέτσι θαλασσινών. Χωρίς γαλακτοκομικά και γλουτένη κατάλληλο για κάθε γούστο με γεύση που μαγεύει.

tsoulotip: Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση από τα θαλασσινά αντί για το ζωμό λαχανικών, μπορούμε να βάλουμε ζωμό θαλασσινών.

ΥΛΙΚΑ

650-700 ml ζωμό λαχανικών

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

250 γρ. μέτριο κριθαράκι

250 γρ. καθαρισμένες γαρίδες

150 γρ. μύδια

150 γρ. βρασμένο χταπόδι και κομμένο σε μικρά κομμάτια

100 ml κόκκινο κρασί

2 κ.σ. πελτέ

1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο

1 ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.

2Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη πιπεριά και σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

3Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι, το πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

4Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών , το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και βράζουμε για 10 λεπτά.

5Ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε έπειτα μέσα τα μύδια, το χταπόδι, τις γαρίδες, το δυόσμο.

6Ανακατεύουμε πολύ καλά, αδειάζουμε ό,τι έχει μέσα η κατσαρόλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 10 με 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα θαλασσινά και να μαλακώσει το κριθαράκι. Αν δούμε ότι το νερό έχει εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα.

7Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Previous Post

Μεσαρά: Σοβαρό τροχαίο δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα

Next Post

Παραδοσιακά Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη

Next Post
Γιουβέτσι θαλασσινών

Παραδοσιακά Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ