Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γεμιστές τηγανίτες

27/11/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μανιταρόπιτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για το φύλλο

5 φλιτζάνια αλεύρι

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ κουτ. γλυκού σόδα

Για τη γέμιση

1½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα

1 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα

1 κουτ. σούπας κανέλα

¼ φλιτζανιού σουσάμι καβουρδισμένο

½ φλιτζάνι ζάχαρη

Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα

ελαιόλαδο

μέλι

Διαδικασία

Για το φύλλο: Ανακατεύετε το αλεύρι με το λάδι.

Διαλύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και την προσθέτετε στο μίγμα του αλευριού. Ζυμώνετε μέχρι να φτιάξετε μια ελαστική ζύμη.

Αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο χυμό πορτοκαλιού ακόμα.

Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Κατόπιν, τη χωρίζετε σε οκτώ κομμάτια και τα ανοίγετε σε λεπτά μακρόστενα φύλλα.

Στο μεταξύ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης.

Τη μοιράζετε κατά μήκος των φύλλων.

Διπλώνετε το κάθε φύλλο σε ρολό και σχηματίζετε κουλούρες. Φροντίζετε να κλείσουν καλά οι άκρες τους για να μην ξεφύγει η γέμιση.
Σε κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι βάζετε μπόλικο ελαιόλαδο να κάψει και τις τηγανίζετε μία μία και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τις τηγανίτες να στραγγίζουν σε απορροφητικό χαρτί.

Ύστερα τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις περιχύνετε με μέλι.

Τις πασπαλίζετε με λίγη από τη γέμιση που περίσσεψε και τις σερβίρετε ζεστές.
Πηγή: olivemagazine.gr – Σιμόνη Καφίρη – Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης – Food styling: Elena Jeffrey

 

 

Previous Post

Πένες με σάλτσα πιπεριάς – Αγιορείτικη συνταγή

Next Post

Ο Άγιος Ιάκωβος ο Πέρσης ο Μεγαλομάρτυρας

Next Post
Ο Άγιος Ιάκωβος ο Πέρσης ο Μεγαλομάρτυρας

Ο Άγιος Ιάκωβος ο Πέρσης ο Μεγαλομάρτυρας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ