Υλικά:
Ρόκα: 1 συσκευασία (προτιμήστε ρόκα με μικρά φύλλα)
Μαρούλι: 1 μικρό κομμένο λωρίδες
Αγκινάρες: 1 κούπα, από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες στα 2 ή 4 (ανάλογα το μέγεθος)
Μαϊντανός: 1/3 κούπας, μόνο φύλλα
Ελιές καλαμών: 1/3 κούπας, χωρίς κουκούτσι
Άσπρο μπαλσάμικο ξύδι: 2 κουταλιές σούπας
Σκόρδο τριμμένο: 1 πολύ μικρή σκελίδα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας
Παρμεζάνα: 30 γρ. σε φλοίδες (ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζετε τη ρόκα, το μαρούλι, τις αγκινάρες, το μαϊντανό και τις ελιές και τα ανακατεύετε απαλά.
Χτυπάτε μαζί το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα και την ανακατεύετε με προσοχή να πάει παντού η βινεγκρέτ.
Από πάνω προσθέτετε το τυρί και σερβίρετε.
Πηγή: radicio.com