Υλικά:
Για την αγιορείτικη συνταγή για τις πένες με σάλτσα πιπεριάς θα χρειαστείτε:
4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο,
4 ώριμες ντομάτες,
1 καυτερή πιπεριά,
3 σκελίδες σκόρδο,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
3 κουταλιές ξύδι,
Αλάτι και πιπέρι,
500γρ. πένες.
Διαδικασία:
Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα τεμαχίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ, ώστε να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ και ρίχνουμε το μείγμα που έχει γίνει σαν πουρές. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο, ώστε να πήξει η σάλτσα και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Ωστόσο, βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό με 3 κουταλιές λάδι. Τις σουρώνουμε, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Καλή σας όρεξη.
Πηγή: dogma.gr