Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμα λαζάνια με πλούσια κρέμα και σάλτσα

02/12/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπακαλιάρος πανέ με πατάτες
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά Συνταγής

16 λαζάνια

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1-1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

όχι αλεσμένα

2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες

αλάτι

πιπέρι

λίγο τυρί νηστίσιμο (προαιρετικά)

Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ

100 γρ. μαργαρίνη ή λάδι

100 γρ. αλεύρι

1 λίτρο γάλα σόγιας ή ζωμός λαχανικών

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα μανιταριών

Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Βάζουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10′. Αλατοπιπερώνουμε.

Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 1′-2′. Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα. Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Αλατίζουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

Σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ. Κάνουμε μια στρώση λαζάνια και περιχύνουμε με σάλτσα μανιταριών. Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σάλτσα μανιταριών, μπεσαμέλ, τυριά. Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα νηστίσιμη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι.

Ψήνουμε για 25′ στους 180-200ºC, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′-20′ επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10′ για να τραβήξει τα υγρά του.

Πηγή: argiro.gr

 

 

Previous Post

Νηστίσιμα κεφτεδάκια με πατάτα και κολοκύθι

Next Post

Ο Όσιος Πορφύριος ο Θαυματουργός ο Καυσοκαλυβίτης

Next Post
Ο Όσιος Πορφύριος ο Θαυματουργός ο Καυσοκαλυβίτης

Ο Όσιος Πορφύριος ο Θαυματουργός ο Καυσοκαλυβίτης

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ