Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κουνουπίδι γιαχνί

04/12/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ψαροκροκέτες με αρωματική αγγουροσαλάτα
0
SHARES
Share on Facebook

Προετοιμασία: 8-10 λεπτά

Μαγείρεμα: 12-15 λεπτά

Υλικά

  • Κουνουπίδι 1 μέτριο
  • Κρεμμύδι 1 τεμ ξερό ψιλοκομμένο
  • Κρεμμύδια φρέσκα 2 τεμ ψιλοκομμένα
  • Πιπεριά Φλωρίνης 1 τεμ κομμένη ροδέλες
  • Πιπεριά κόκκινη- κίτρινη από μισή η καθεμιά κομμένες λωρίδες
  • Καρότα 2 τεμ κομμένα ροδέλες
  • Σελινόριζα 1/2 τεμ κομμένη σε κύβους
  • Σέλινο 2 κλωνάρια ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο 1 ποτήρι κρασιού
  • Ντομάτες φρέσκιες 2 τεμ ψιλοκομμένες
  • Ντοματοπολτό 2 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Πάπρικα καυτερή και γλυκιά από 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
  • Δάφνη 1 φύλλο
  • Κουρκουμάς 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Νερό 1/2 ποτήρι νερού
  • Άνηθος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Πλένουμε το κουνουπίδι , το χωρίζουμε σε μπουκετάκια και το αφήνουμε να στραγγίξει. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε την καυτερή και γλυκιά πάπρικα μαζί και το πιπέρι με τον κουρκουμά να αφήσουν τα αρώματα τους και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια,τις πιπεριές, τα καρότα, την σελινόριζα, το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπολτό ,την δάφνη, αλατίζουμε κι ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το νερό χλιαρό κι αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι , ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να χυλώσει η σάλτσα μας (κατά την διάρκεια του βρασίματος κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί, δεν χρησιμοποιούμε κουτάλα).

Στο τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά, πασπαλίζουμε με τον άνηθο κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

Previous Post

Λικέρ δίκταμο

Next Post

Κέικ πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας νηστίσιμο

Next Post
Ψαροκροκέτες με αρωματική αγγουροσαλάτα

Κέικ πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας νηστίσιμο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ