Υλικά Συνταγής
1½ κιλό κατσίκι σε μερίδες (σπάλα και χεράκι)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
4 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
10 αγκινάρες καθαρισμένες
250 γραμ. αρακάς
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό
ψιλοκομμένο
4 καρότα κομμένα σε φέτες
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 αυγά
2 λεμόνια (χυμός)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το κατσικάκι φρικασέ με λαχανικά, πλένοντας καλά το κρέας (μερίδες). Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου πιει όλα τα υγρά του, περίπου για 25 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες, τον αρακά και τα καρότα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό, ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά, και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο κατσικάκι φρικασέ και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Κάνουμε αυγολέμονο και το αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το φρικασέ. Περιχύνουμε το φαγητόκαι κουνάμε την κατσαρόλα από τα χερούλια.
Πρέπει να είναι δεμένη η σάλτσα και να μην έχει πολλά ζουμιά. Αν το κρέας είναι βρασμένο και το φαγητό έχει πολύ ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι και βράζουμε δυνατά για 5-6 λεπτά να ρεντουίρει, να μειωθεί ο ζωμός, και μετά κάνουμε το αυγολέμονο.