Γλίστρησε, έπεσε σε γκρεμό και σκοτώθηκε στο Άγιο Όρος ο γνωστός Ηρακλείωτης Γιατρός Γιώργος Καρανδινός

838

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο γνωστός Ηρακλειώτης αναισθησιολόγος  Γιώργος Καραντινός σκοτώθηκε σε τραγικό ατύχημα κατά την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος.

Ο 65χρονος ιατρός βρισκόταν σε προσκυνηματική  επίσκεψη στο Άγιο Όρος από το περασμένο Σάββατο με ακόμη οκτώ άτομα, ανάμεσα σε αυτά και ο γιος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν όταν η παρέα των γιατρών αποφάσισε να επισκεφτεί τη Μονή Σίμωνος Πέτρας και γι΄αυτό χρειάστηκε να διανύσει ολισθηρό μονοπάτι για δίωρη πεζοπορία.

Ο άτυχος άνδρας  έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε γκρεμό από ύψος 8 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα…

Η κλήση για βοήθεια έγινε στο κέντρο Άμεσης Δράσης της Χαλκιδικής στις 10.25 το πρωί καθώς όλοι  θεωρούσαν πως ο γιατρός βρισκόταν στη ζωή. Γι΄αυτό μάλιστα σηκώθηκε ελικόπτερο ωστόσο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του…

Για την ανάσυρση της σορού νωρίτερα στήθηκε επιχείρηση της ΕΜΑΚ. Συγκεκριμένα, για το περιστατικό κινητοποιήθηκαν λιμενικό ,πυροσβεστική και αστυνομία αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν είναι εύκολη η προσέγγιση.

Η σορός εντοπίστηκε από την πλευρά της θάλασσας -αλλά όχι μέσα – σε σημείο με κοφτερά βράχια.

Τελικά πλωτό σκάφος του λιμενικού κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο και να παραλάβει τη σορό του άτυχου επιστήμονα από την περιοχή της Δάφνης.

Η σορός αναμένεται να μεταφερθεί στην Ουρανούπολη.

Την ίδια ώρα στο πένθος έχει βυθιστεί ο ιατρικός κόσμος  καθώς ο 65χρονος αναισθησιολόγος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους…

Πηγή: cretalive.gr