Μαγική βραδιά στο Φεστιβάλ του Δήμου Γόρτυνας με του Χορωδούς του Νότου και το Δημοτικό Σχολείο Ζαρού

1451

Μια ακόμα μαγική βραδιά παρακολούθησαν οι θεατές του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου Γόρτυνας!

Οι «Χορωδοί του Νότου» η μουσική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Βώρων έκανε την έναρξη με τραγούδια του Μιχάλης Σουγιούλ που μεσουράνησε μουσικά στο διάστημα του μεσοπολέμου.

Μουσικές και τραγούδια του χθες που καθήλωσαν τους θεατές και που σιγοτραγούδησαν μέσα στην πανέμορφη ατμόσφαιρα της αρχαίας Γόρτυνας.

Τα γνωστότερα τραγούδια του Μιχάλης Σουγιούλ, που παραμένουν κοσμαγάπητα για περισσότερο από μισόν αιώνα αφότου γράφτηκαν! Συμμετείχαν οι Χορωδοί: ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΑΝΔΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ – ΑΝΔΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ –  ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ – ΑΣΚΟΞΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ – ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ – ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ – ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ – ΚΟΥΛΕΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΚΡΑΣΑΓΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ – ΜΑΝΑΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – ΜΑΡΑΚΟΜΗΧΕΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – ΜΠΑΚΑΝΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΝΤΙΣΠΥΡΑΚΗ ΠΑΤΡΙΚΑΛΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ – ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗ ΜΑΡΙΝΕΛΑ – ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΑΣΚΟΞΥΛΑΚΗ  ΧΑΡΟΥΛΑ – ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ – ΤΣΙΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ – ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ ΧΡΙΣΑΝΘΗ – ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ – ΧΑΡΙΤΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μαρία Ντισπυράκη 

Το Δημοτικό Σχολείο Ζαρού

 

Το Δημοτικό Σχολείο Ζαρού ανέβασε φέτος στο φεστιβάλ της Γόρτυνας μια διαφορετική παράσταση.

Μια ομολογουμένως δύσκολη παράσταση που όμως ήταν καλά διδαγμένη και πήρε άριστα.

Συγκεκριμένα η Ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ζαρού, έπειτα από μελέτη πολλών λογοτεχνικών κειμένων σχετικά με την κοινωνική καταπίεση, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, παρουσιάζει σε θεατρική απόδοση μία διασκευή που συμπεριλαμβάνει έργα των Ν. Καζαντζάκη, Μ. Ροΐδη, Τ. Λειβαδίτη, Μπ. Μπρεχτ, Β. Ράιχ, Ε. Βακαλό και αναφορές από τον Ινδιάνο του Σιάτλ. Η παράσταση διαπραγματεύεται τις άνισες σχέσεις εξουσίας στην κοινωνία, τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και την πορεία του ατόμου προς την απελευθέρωση από κοινωνικά δεσμά χειραγώγησης.

Συντελεστές: οι μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης Δημοτικού Σχολείου Ζαρού Ηρακλείου και η δασκάλα τους, Θεοδώρα Αγάπογλου (με την υποστήριξη των συναδέλφων του Δημοτικού και ιδιαίτερα του καθηγητή Αγγλικών, Γιάννη Μπαρμπέρη)

Στη σκηνή ανέβηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες:

Αλπαντάκης Στυλιανός

Αναγνωστάκη Κωνσταντίνα

Γιατρομανωλάκη Πλουσία

Δουλγεράκης Αντώνης

Ζαμπετάκη Κυριακή

Παπαδοβασιλάκης Ζαχαρίας

Πετράκης Σάββας

Ρομπογιαννάκη Σταυρούλα

Σαμιωτάκη Μαρία

Τσικριτσάκης Γιάννης

Χαλκιαδάκη Κατερίνα

Χαλκιαδάκη Σοφία

Χαραλαμπάκης Μανώλης

Ένα φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα  Ηρακλείου και ο Δήμος Γόρτυνας και που πραγματοποιείται από  12 έως 16 Ιουνίου 2018!

Τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων – Εφορεία αρχαιοτήτων Ηρακλείου & του σωματείου »Διάζωμα» .