Υλικά

Γαύρος 800 γρ

Ελαιόλαδο 100 γρ

Λεμόνι 1 τον χυμό του

Ρίγανη λίγο για το πασπάλισμα

Αλάτι – πιπέρι

Δάφνη 1 φύλλο

Νερό λίγο

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τον γαύρο αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια.

Τον πλένουμε καλά, τον στραγγίζουμε και τον τοποθετούμε στο τηγάνι ομοιόμορφα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λάδι, τον χυμό λεμονιού, την δάφνη λίγο ρίγανη (για να μην γίνει πικρός)  και λίγο νεράκι.

Τα ψήνουμε για 10 λεπτά και είναι έτοιμος.

Πηγή