Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο φεστιβάλ του Δήμου Γόρτυνας (Φωτογραφίες)

3428

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε απόψε το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου Γόρτυνας!

Ένα φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα  Ηρακλείου και ο Δήμος Γόρτυνας θα πραγματοποιηθεί από  12 έως 16 Ιουνίου 2018 και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων – Εφορεία αρχαιοτήτων Ηρακλείου & του σωματείου »Διάζωμα» .

Η έναρξη του  Φεστιβάλ έγινε λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς του Αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας.

Πρώτος χαιρετισμός από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο καθηγητή και για χρόνια υπεύθυνο της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αντονίνο ντι Βίτα…

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης που επί δημαρχείας του ξεκίνησε το Φεστιβάλ έκανε έμφαση στην όλη προσπάθεια που πρωάγει τον πολιτισμό και δίνει βήμα στα σχολεία όχι μόνο του Δήμου Γόρτυνας, αλλά και ολόκληρης της Μεσαράς και της Κρήτης.

Παρόντες επίσης ο εντεταλμένος για θέματα παιδείας Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Καμπουράκης, οι επικεφαλείς της  ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Ξυλούρης και Μανιαδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας κ. Δημήτρης Γαρεφαλάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δ. Ε. Γόρτυνας κ. Μπομποδάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αποστολάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Σφακιανάκη και κ. Αρβανιτάκη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και αρκετός κόσμος, παρά τις πολλές εκδηλώσεις που γίνονται στα σχολεία της περιοχής απόψε…

Σήμερα Τρίτη πρώτη ημέρα του φεστιβάλ στη σκηνή βρέθηκε ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Μεσαράς – Σχολές Χορών Γεωργιλαδάκης που χόρεψε και εντυπωσίασε!

Στη συνέχεια το Δημοτικό Σχολείο Πιτσιδίων παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Λυσιστράτης» του Αριστοφάνη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Αγγελική Μηχαϊλίδου.

Μια παράσταση που εντυπωσίασε και χειροκροτήθηκε από τους θεατές για τις υπέροχες ερμηνείες των μικρών ηθοποιών…

Στη σκηνή ανέβηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες του σχολείου:

Βοζικάκη Χρυσάμαλλη- Κεφαλογιάννη Αλίκη- Κοτσιφάκη Γεωργία- Κυπράκη Χρύσα- Κωνσταντοπούλου Αγάπη-Σπινθάκη Αναστασία- Κουμανάκου Αλέξης- Μαυρομανωλάκης Γεώργιος -Μπελαδάκης Σταύρος -Σκαπέρδας Γιάννης -Σπινθάκης Άγγελος -Τσαφαντάκης Μιχαήλ Άγγελος. Διευθύντρια: Μιχαηλίδου Αγγελική -σκηνικά: Λάππα Χαρά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ