Ένα αλλιώτικο περιστατικό σε σχολείο…

629

Μια πράξη που συμβαίνει σπάνια καταγράφτηκε σε σχολείο του Νομού Ηρακλείου, σύμφωνα με καταγγελία γονέα που ήλθε στο “e-mesara.gr”.

Μάλωσαν στο παιχνίδι επάνω δυο παιδιά και  ο πατέρας του ενός παιδιού, δέκα ημέρες μετά το γεγονός, περίμενε το άλλο κοριτσάκι έξω από την πόρτα του σχολείου και το έκανε – σύμφωνα με την καταγγελία – άνω κάτω.

–           Προχώρησε σε οργισμένη επίθεση λεκτικής και ψυχολογικής βίας με εξαιρετικά απειλητικό και εκφοβιστικό τόνο με φρασεολογία ανήκουστη ακόμα και για προστριβές ενηλίκων, λέει ο πατέρας του παιδιού.

Είναι μια υπόθεση που έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης και σίγουρα θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, για να μην έχουμε ξανά στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Το θέμα είναι αν πρέπει να συμβαίνουν αυτά και γιατί να συμβαίνουν αυτά.

Άραγε οι μεγάλοι δεν υπήρξαν ποτέ παιδιά;

Δεν έπαιξαν;

Δεν μάλωσαν με τους φίλους τους;

Κάλεσαν ποτέ τον πατέρα τους να πάει να «καθαρίσει»;

Νομίζω ποτέ.

Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια επεισόδια που να πληγώνουν παιδικές ψυχές και πουταράσσουν σχολικές κοινωνίες.

Παρεμβάσεις που δε λύνουν προβλήματα, αλλά δημιουργούν περισσότερα, δεν πρέπει να γίνονται.

Και η επιστολή του πατέρα καταλήγει:

Σε μία εποχή που βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα το θέμα του σχολικού εκφοβισμού των ανηλίκων και της ψυχολογικής βίας των παιδιών, το περιστατικό αυτό αποδεικνύει ότι η κοινωνία του Ηρακλείου δεν είναι ακόμα έτοιμη και ώριμη να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις.

Ελπίζουμε οι κρατικοί θεσμοί να ενεργοποιήσουν τα νόμιμα αντανακλαστικά τους και να επέμβουν με καυστικό και καταγγελτικό τρόπο στο ανωτέρω περιστατικό για αποφυγή παρόμοιων στο μέλλον.