Ξανά υποψήφιος για το Δήμο Αγίου Βασιλείου ο Γιάννης Ταταράκης! Κάλεσμα για συστράτευση όλων όσων που θέλουν να προσφέρουν στην περιοχή

684

Έτοιμος να διεκδικήσει μία ακόμα τετραετία στην διοίκηση του δήμου Αγίου Βασιλείου είναι ο Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος δηλώνει πως μέλημα του ίδιου και των συνεργατών, που ήδη έχει στο πλευρό του, αλλά και προσεγγίζει, είναι το καλό της περιοχής. Απευθύνει, μάλιστα, κάλεσμα προς όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στην περιοχή, ανεξάρτητα από κομματικές δεσμεύσεις.

«Στην Τ.Α. δεν υπάρχουν χρωματισμοί. Χρειάζεται μόνο δουλειά από όλους. Εγώ θα είμαι υποψήφιος και ήδη καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συστρατευθούν μαζί μου για να κάνουμε καλό στον τόπο. Τα κομματικά ζητήματα έχουν πλέον ξεπεραστεί. Εδώ είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας.

Η Τ.Α. δεν πρέπει να έχει κόμματα. Ο καθένας μας είναι ενταγμένος σε κάποιο κόμμα. Όλοι ξέρουν που είναι ο Ταταράκης, αλλά δεν χρειάζεται να το επιδεικνύω μέσα στο δημαρχείο. Τα προβλήματα είναι κοινά, δεν είναι ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του ΠΑΣΟΚ. Η Τ.Α. πρέπει να απαγκιστρωθεί και ήδη έχει αρχίσει και γίνεται», δηλώνει ο κ. Ταταράκης, ο οποίος τονίζει πως η προσπάθειά του βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση: «Ήδη το ψηφοδέλτιο που καταρτίζεται είναι από όλες τις κομματικές παρατάξεις, αυτό θα είναι και το τελικό και θα προσπαθήσω όσο πιο πολύ να γίνει πιο ανοιχτό».

Σε ό,τι αφορά την απλή αναλογική που προβλέπει ο Κλεισθένης, ο ίδιος δεν συμφωνεί, υποστηρίζει όμως πως η ΚΕΔΕ δεν χειρίστηκε σωστά την υπόθεση, με αποτέλεσμα να πάει σε μία μετωπική σύγκρουση που δεν απέδωσε: «Δεν είμαι υπέρμαχος της απλής αναλογικής. Ένα σύστημα πιο αναλογικό από αυτό που υπάρχει σήμερα θα ήταν το καλύτερο. Από τη στιγμή, όμως, που δεν γίνεται διαφορετικά, γιατί η κυβέρνηση νομοθετεί, αυτό έχει σημασία, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Εμείς ως ΚΕΔΕ κάναμε ένα λάθος. Δεν πήγαμε άρθρο άρθρο να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Θα μπορούσαμε να παλέψουμε κάποια θέματα και θα είχαν περάσει. Δυστυχώς πήγαμε σε μία μετωπική σύγκρουση, που δεν έβγαλε πουθενά», είπε.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Μία σειρά από χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Φιλόδημος» έχει καταφέρει το τελευταίο διάστημα ο δήμος Αγίου Βασιλείου, έργα που σύμφωνα με τον κ. Ταταράκη είναι αποτέλεσμα των άρτιων μελετών, που είχαν γίνει και υποβλήθηκαν εγκαίρως, τόσο για τα έργα ύδρευσης και αποτέχετευσης, όσο και για τα έργα παιδικών χαρών και τις συντηρήσεις σχολείων. Επιπλέον, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου αναφερόμενος στα προγράμματα που έχουν «ανοίξει» είπε: «είναι προγράμματα, τα οποία χρειάζονται και το επόμενο διάστημα θα βγει η πρόσκληση για την αγροτική οδοποιία και είμαστε έτοιμοι με πλήρεις μελέτες να καταθέσουμε πρόταση για 1,1 εκ., 700 από ΥΠΕΣ, τα υπόλοιπα με πόρους δήμου, για να ολοκληρώσουμε το έργο από Αμμούδι να πάμε Δρύμισκο και ώς τη γέφυρα του Πρέβελη καθώς και ένα τμήμα Καρίνες – Γενή, περίπου 3 χλμ.».

Ο κ. Ταταράκης ευχαρίστησε τόσο τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη, όσο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον υπουργό υγείας, Ανδρέα Ξανθό, με τους οποίους η συνεργασία, όπως είπε, είναι εξαιρετική.
«Θέλω να ευχαριστήσω και την κυβέρνηση και τον κ. Σκουρλέτη για το πρόγραμμα, το «Φιλόδημος», που είναι πολύ φιλικό για τους δήμους.

Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και με την Περιφέρεια. Δεν θα σταματώ να ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον κ. Αρναουτάκη, που πραγματικά έχει δώσει τόσες χρηματοδοτήσεις στο δήμο, που είναι πάνω από τα πλαίσια της λογικής.

Πρέπει να ευχαριστήσω και τον υπουργό Υγείας, τον κ. Ξανθό, που πραγματικά βοηθά το δήμο σε επαφές που έχουμε, με τον κ. Δέδε και τον κ. Χαρίτση. Αν δεν έχεις όμως ολοκληρωμένες μελέτες, δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα», κατέληξε.

Μονοδρομείται ο δρόμος προς τη Σούδα

Το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται κάθε Σαββατοκύριακο όλο το καλοκαίρι, αλλά και καθημερινά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο από τους λουόμενους που επισκέπτονται την περιοχή της Σούδας, θα διευθετηθεί με την κανονιστική που ψηφίστηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Αποφασίστηκε ο δρόμος να μονοδρομηθεί για 400 μέτρα μέχρι τις τελευταίες ταβέρνες, με κατεύθυνση προς Σούδα και να απαγορευτεί στα αριστερά η στάθμευση οχημάτων. Όσοι φεύγουν από την περιοχή θα χρησιμοποιούν τον παράλληλο δρόμο, για περίπου 400 μέτρα. Η κανονιστική θα εφαρμοστεί άμεσα, όπως είπε ο κ. Ταταράκης.

Πηγή:  goodnet.gr