Βραδιά ποίησης για πρώτη φορά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Μανώλης Μαρκάκης»

671

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και την ευχή να γίνουν σύντομα και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού στην περιοχή μας  έκλεισε η βραδιά που ήταν αφιερωμένη στην Ποίηση , που πραγματοποιήθηκε στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ» του ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ.

Μία εκδήλωση που στάθηκε αφορμή να ανοίξει για πρώτη φορά μετά τα εγκαίνια,  τις πύλες της για να μας ταξιδέψει στα υπέροχα μονοπάτια της ποίησης.

Ποίηση μία μαγική λέξη , μία λέξη που  χαρίζει συναίσθημα, μία λέξη που ξυπνά καλές κρυμμένες αναμνήσεις που όλοι κρατάμε μέσα στη ψυχή μας περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να τις ζωντανέψουμε.

Όλες οι τέχνες συναντήθηκαν για να τιμήσουν την οικοδέσποινα της βραδιάς ,την Ποίηση που είχε την τιμητική της. Ακούστηκαν αποσπάσματα καταξιωμένων ποιητών, καθώς και ποιητικές δημιουργίες αξιόλογων ανθρώπων της περιοχής οι οποίοι, μας ταξίδεψαν στα  κρυφά μονοπάτια της ψυχής τους.

Η μουσική , η θεατρική έκφραση , η περιπλάνηση στη φύση μέσα από το φωτογραφικό φακό του Ορειβατικού Συλλόγου , συνόδεψαν επάξια την απαγγελία των ποιημάτων χαρίζοντας μία υπέροχη αίσθηση απελευθέρωσης και αποφόρτισης   της συναισθηματικής  κατάστασης όλων όσων βρίσκονταν εκεί.

Η βραδιά έκρυβε συναίσθημα, συγκίνηση, γνώσεις, στοχασμό, ψυχική αναζήτηση και μία νοερή περιπλάνηση  στην εποχή που γράφτηκε κάθε ποιήμα που ακούστηκε.

Συγχαρητήρια αξίζουν στις δύο υπέροχες διοργανώτριες που είχαν την ιδέα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης  ΤΗΝ κυρία Ιφιγένεια Γρινιαράκη και την κυρία Εύα  Καπελάκη Κοντού , στο Δήμο Φαιστού, στους συμμετέχοντες και σε όλους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της υπέροχης βραδιάς.

Μακάρι οι ευχές όλων μας να γίνουν πραγματικότητα και σύντομα να γίνουν και άλλες  ανάλογες πνευματικές εκδηλώσεις .

Φωτογραφίες: Ελευθερία Ντοβλετάκη την οποία και ευχαριστούμε